Vyhledat na webu
en

Zastřešení zimního stadionu

Cílem projektu bylo upravit litomyšlské kluziště takovým způsobem, aby svým vyšším komfortem lépe sloužilo sportovcům i divákům a to ne pouze při hokejových zápasech. Projekt zastřešení a opláštění zimního stadionu vycházel ze zpracované studie dostavby sportovního areálu Černá hora. Autorem návrhu je Ing. arch. Aleš Burian. Rekonstrukce zimního stadionu probíhala postupně podle finančních možností. V roce 2002 byla vybudována na východní straně hřiště nová tribuna pro diváky s betonovými stupni, které pojmou 1422 stojících diváků. Současně byly upraveny prostory mezi kluzištěm a trestnou lavicí a místy pro zapisovatele a časoměřiče a instalovány nové mantinely. V této etapě byly také vybudovány patky pro zastřešení, které mohlo být díky 15 milionové státní dotaci realizováno až v roce 2004. V roce 2005 rekonstrukce zimního stadionu pokračovala další etapou. Podařilo se vybudovat opláštění jižní a západní strany. Do západní stěny, která sousedí se stávající budovou šaten, byla vestavěna tribuna. Pod tribunou se nacházejí střídačky. V roce 2006 by došlo k dokončení opláštění vybudováním zčásti prosklené severní stěny a realizací pláště na východní stěně.

 
Youtube Litomyšl