Litomysl Participativní rozpočet záložky a sdílení

Komunitní prostor u městských vil

Při stavbě nových bytových domů na Z. Kopala nebylo myšleno na prostor pro setkávání lidí, v projektu sice bylo zakresleno dětské hřiště, na které ale nezbyly finance. Mnoho lidí má zájem se setkávat, rozvíjet sousedské vztahy, ale chybí zde k tomu prostor. To chceme změnit.

Co vám o projektu chce říct jeho autor?

Návrh na vytvoření komunitního prostoru u nových městských vil u nemocnice na ulici Z.Kopala • Při postavení nových 4 bytových domů, nebylo myšleno na prostor pro setkávání lidí, v projetu sice bylo zakresleno dětské hřiště, na které ale nezbyly finance • 4 bytové domy – 68 bytů a rodin (většinou se jedná o mladé rodiny s dětmi) • Mnoho lidí má zájem se setkávat, rozvíjet dobré mezilidské a sousedské vztahy, trávit spolu čas, chybí zde k tomu prostor. Představy obyvatel z bytových domů: 1. Oplocený prostor – je zde poměrně velký provoz (parkoviště u nemocnice kapacitně nestačí a lidé navštěvující nemocnici využívají parkoviště u bytových domů) 2. Prostor pro děti – dětské hřiště či nějaké dětské prvky 3. Prostor pro dospělé – posezení, veřejné ohniště 4. Zastínění – zejména starší občané a lidé s malými dětmi by si přáli kousek stínu, aby zde mohli pobývat i v letních měsících.

Navrhovatelka: Marie Unčovská
(V případě vítězství je třeba dořešit přesné umístění navrhovaných prvků a jejich typ - pozn. red)


Kvůli ochraně osobních údajů nezveřejňujeme kontaktní údaje na jednotlivé autory, pokud je chcete oslovit, napište či zavolejte kontaktní osobě - Michele Vojáček, MěÚ Litomyšl, 724 917 054, michele.vojacek@litomysl.cz

Participativní rozpočet

Komunitní prostor u městských vil

obrázek k projektu Komunitní prostor u městských vil


© 2011 - 2020 Město Litomyšl | struktura webu | městské kontakty