Oběd z 18. století

Oběd z 18. století

Výuku vlastivědy jsme si zpestřili vařením a ochutnávkou typického oběda v 18. století.


Co se jedlo v 18. století na venkově? Z čeho se pokrmy připravovaly? Bylo to chutné a výživné? Na všechny tyto otázky jsme našli odpovědi ve cvičné kuchyňce, kde jsme si zpestřili hodinu vlastivědy. Vyzkoušeli jsme uvařit pohankovou kaši ochucenou medem, sušeným ovocem a ořechy. Ke kaši jsme si uvařili výtečnou meltu. Přestože si většina z nás moc pochutnala, víme, že život a především stravování v 18. století nebylo jednoduché.



4.12.2016 | Jan Coufal

Kalendář

Srpen 2020
Po Út St Čt So Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6