Oběd z 18. století

Oběd z 18. století

Výuku vlastivědy jsme si zpestřili vařením a ochutnávkou typického oběda v 18. století.


Co se jedlo v 18. století na venkově? Z čeho se pokrmy připravovaly? Bylo to chutné a výživné? Na všechny tyto otázky jsme našli odpovědi ve cvičné kuchyňce, kde jsme si zpestřili hodinu vlastivědy. Vyzkoušeli jsme uvařit pohankovou kaši ochucenou medem, sušeným ovocem a ořechy. Ke kaši jsme si uvařili výtečnou meltu. Přestože si většina z nás moc pochutnala, víme, že život a především stravování v 18. století nebylo jednoduché.



4.12.2016 | Jan Coufal

Kalendář

Červenec 2019
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4